duet tabung

Jumaat, 2 Julai 2010

ZINA TU HARAM LAH!

salam..hi sume! cuti nak habis dah..malas nye nak kemas barang~ xmau balek! sob2~ tapi rasenye dis sem it gonna be crazy! why?? it just because she is my classmate! she? who is she?? bakal room8 i lar~ also my jiran sebelah menyebelah juga adelah classmate i !oh my god! uya sebelah bilik i again! waa~ habis la kecoh aras tu dengan mulut ktorg aje.. memang malang la spe yang dapat same aras ngn ktorg..HAHA

okey2..actually tadi i bace paper..tengok2 ape yang menarik harini..wee~ selak punye selak..i terjumpe la tajuk nih.."kisah 2 orang bayi yang dijumpai di tempat pembuangan sampah" actually tak la berape nak ingt sangat pon ape tajuk nyer..lebih kurang macam tu la..huhu owh~ memang la sangat kasihan 2 orang bayi tersebut..sorang dijumpai bogel dengan hanya beralaskan daun pisang aje..baru lahir pulak tu..terus kne buang..sorang lagi lengkap berbaju,stokin,sarung tangan la bagai tapi di jumpai menggigil kesejukkan..okey..aku tak nak la wat ringkasan akhbar tu..korang buley la bacer sendiri..and mungkin korang pon dah terbace secara sengaje or tidak sengaja..haha *eh?apesal pulak kau gelak keyna?! errkk~* tp b4 tu..aku nak bagi tau kebenarannye yang seboleh nye aku nak rahsiakan..hehe apekah?? actually..errmm.. hurmm..tu bukan paper hari ni..itu paper rabu punye story lar~ kuang3x~

tapi..haish! geram aku.. dorg ni..dah la zina tu berdosa..lepas tu boleh pulak buang anak..tambah lagi dosa.. ingat buang anak macam tu je.. korang..eh? sory! dorang akan terlepas macam tu je ke?! silap la kalau dorg pk macam tu.. itu satu hal.. yang ke-2 hal nye..dorg tak piki ke mase depan anak tu macam mane?..nak hidup pon selalu kene cemuh..itu ke-2 hal..ke-3 hal nye budaq2 yang dok cemuh2 org tu parent tak aja berbudi bahasa ke ape?*errkk~ ade kene mengene bukan?huhu*.. citer org berzina buang anak merata bukan citer baru kowt! APE DORANG NI TAK BACE PAPER KE APE? sengal!~ cube la amek pengajaran sikit banyak! skang ni xboleh da pakai word sikit tu..kne tuka gne word banyaak!

so..kalau dah gatal tak tahan nafsu sangat..kawin kan senang..ape?xde duit? yang wajib nye nikah je la! nak bersanding ke tunang la bagai lepas dah kumpul duet buat la...adooi~ susah cakap ngan orang yang cetek akal ni la..haish! so..kaum2 hawa sekalian..tolong lah jangan merendah-rendahkan martabat kaum perempuan ni.. takde boyfrend pon tak mengapa la..jangan la sampai terhegeh-hegeh sampai jual badan..*sigh*

tapi yang aku dok marah-marah ni..pasal nye dorg mmg sengaja la nak terjebak dalam hal2 zina ni..kalau yang kene rogol tu..hurm~ susah jugak kan..kekadang orang tu sikit punya jaga kelakuan pon tetap kene..so..langkah untuk mencegah adelah amalkan lah bacaan ayat2 al-quran yang melindungi diri.. insyaALLAH DIA akan melindungi kita~ yakin lah ye pembaca2ku yang disayangi..

ops!kalau ade tersalah bahasa..teksakit hati..ke ape..really aku TAK nak mintak maaf..sebab nyer dah terang lagi bersuluh zina tu hukum nyer HARAM..BERDOSA tahu! siap ade dalam al-quran lagi..ape?dorg ni xbace al-quran ke ape?!*nah! ambek kau!* aku pon bukan lah sempurna~ tapi aku cuba menjadi insan yang lebih sempurna dari hari2 sebelumnya..insyaALLAH~

2 ulasan:

afifahesnan berkata...

setuju!!!! patotnye cegah bende y membawa ke arah zina ni, baru la tade zina, tade buang2 anak ni :)

keyna berkata...

betol jugak! setuju sgt! huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my next birthday party =)

Daisypath Happy Birthday tickers