duet tabung

Ahad, 20 Jun 2010

kawan-kawan saya memang SUPERB tahu!!! =)

hi korg! wee~ hari ni hangat,tengit,hangit,seronok,gelak2,pengsan,penat,sesat semua ada okies!! HAHAHA tapi dalam satu kata ia nye boleh di tafsirkan sebagai SERONOK tahu!! apekah kau ni cik keyna?? lempang tahu?! dari tajuk sampai semua ayat kau letak tanda seru! tengok! aiyak~~ HAHAHA

itu tanda nye hari ini memang overBEST!! =P jadi..korg kene bukak mate luas2..baca semua isi kandung nye and hayati dengan hati okey??mesti sampi korg rase "eh? seronok nye!" kalu xrase jugak bace banyak kali sampi rase seronok kat hati tu haha *sudah la cik keyna..membebel saje lah kau ni!dush2!~ *

okey macam biasa janji melayu ktorg nih..cakap je pukul 11pagi musti sudah di KFC..tapi aku masih di rumah..cis! cik keyna..bukan kau ke yang kata kene berada di KFC pukul 11pagi?? ah! memang pon.. tapi  aku tumpang kete wajie..munzir da sampi tepat pukul 10pagi kat uma aku..tapi wajie blom lagi..xpe la..sebab dy da kt nak datang kol 10 lebih..tapi~ da 1030 pon enggak sampai2 lagi deh..aku pon msg la wajie.. aku berkata "ko kt mne we?" wajie dengan tanpa rase bersalah menjawab "aku kat banting jap.. bayar bil2 air ngn api jap k. tak pe kan. huhu.." waa~ sape kate tak pe?sob2 tapi tidak mengapa lah..semua datang lambat okey..huhu

first point semua kena pegi kumpul dekat KFC and makan sampai perot rase nak pecah and rase nak termuntah-muntah ye..pasal nyer nanti mmg tak de masa dah nak makan..huhu then ktorg gerak pegi main boling.. thank kat UMIE and spe y tak pasal2 kene heret sekali tu coz sanggup datang awal and bersusah payah me'reserve'kn tempat boling tu sebanyak 4lane diatas arahan cik keyna..*oh poyo nyer kau harini cik keyna..asyik mengulang name sendiri saje..huh?bia la..blog aku kot!PANG!! eh?ape ni ckp sorg2??eerrkk~*

at first tu ktorg dah bahagikan kumpulan..guna cabutan undi ye kali ni..tidak lagi boleh main pilih2 macam dulu2..sebab nanti dorg akan guna group member yang same untuk second game..mase ni hanget betol la..buley pulak lane group aku buat hal~ munzir da berasap! aku pon da hanget! lane ni pon..agak2 la nak bagi chance kat dorg menang..tau la ktorg punye group hebat2 belaka..awal2 da warning pe kes??!! marah tahu!huhu ok stop sampi situ saje..nanti terbakar pulak blog ni..HaHa tapi last2 ktorg menang okey??tp kunun2 sebab ktorg menang pon kerana member group aku 5org berbanding y lain hanya 4sahaje..tp ahli group aku hazirah br 1st tyme nak tunjuk bakat and faizah *kawan matrik aku kt KMPP* pulak sgt suke main campak2 bola..kire mereka 1tenaga la bebeh..adoii~ hak2

lepas dah solat zohor tu ktorg pon start la 2nd game ni..tapi mse aku cakap aku nak buat 2nd game dorg muke mcm nak tak nak je..lagi2 boys la..plus muke lagi kelat bile aku mintak kumpul rm5 sorg..waa~ takOt tahu tengok muke korg..ni in case kalau korang tak tahu la..huhu aku dah la risau dari malam tadi dengan reaksi korg..surut semangat aku okeis? tapi aku bagi BIG THANK la kat WAJIE cz dy yang mula hulur duet dlu tanpa banyak songgeh~ macam tu la yang kita mahu! tapi lepas solat sume muke dah bercahaya je..semangat sikit nak bagi tahu..wee~ untuk yang 2nd game ni aku ngn dalila xbuley main pasal ktorg nak kene judge bende tuh..nnt xaci okey?gerrr~ bile dalila bacekan je syarat2 nyer..sume nampak excited sangat! aku pon semangat nak explain balik syarat2 tu kat yang still mcm xpaham2 mcm mne nak main..seronok tengok muke ingin tahu korg okeis!oh!paling semangat group syami la..luqman siap susun strategi kaw2 punyer..haha sgt xbuleh blah!

starting point dari pusat boling tu..and mereka di beri masa selama 15min untuk membeli barang2 menggunakan budget yang telah ditetapkan..ha??nak tahu mcm mne?? ni depends on game boling tadi..jadi nye yang dapat 1st place td group zaim, jadi mereka dapat budget besar sebanyak rm30, 2nd place group munzir so dorg punye rm25..and group last group syami dapat rm20 saje..dorg hanye boleh beli makanan and minuman sahaje..xbuley exceed dr budget..klu x automatic gagal!and xbuley lebih dari mase yang ditetapkan!huhu yang ini memang sangat kelaka..and sangat panjang nak cerita..tapi aku mahu cerita jugak!

1st group yang menepati mase adalah group syami..since duet pon cket..dorg pon selumber la beli 2 item setiap sorg..huhu second group tibe ade lah group munzir..jap2 ak nak gelak dlu! HAHAHAHAHAHA!! *PANG!!ape kes kau ketawa sorang2 ni cik keyna??* haha memang saket perot okey gelak..sebab nyer dorg beli amat banyak..and sedap sangat2! aku suke ape y dorg beli..tapi dorg terleby 50sen tahu! dah lah terlebey..buley pulak mereka beli plastik! lagi bertambah 20sen so lebey budget sebanyak 70sen tahu!haha adoii~ oh?since kalau ade yang tak tahu..hari ni hari sabtu..pasaraya tidak menyediakan plastik pada hari tersebot okeh!!haha sgt kelaka! last group..group zaim..dorg punyer budget amat lah and sangat lah terlebih okeis! rm1.35 sen xsilap mse aku tengok kat kaunter tuh..tapi biler dorg hantar resit..xde la pulak terlebih budget!tahu kenapa??dorg bijak and sanggup tanggung malu dengan membuang item2 yang difikirkan perlu buang tyme 2 jugak!hahaha lagi..dorg buley plak men tawar menawar ngn abg casheir 2..adoii~ resit tidak akan membutakan mate aku ngn dalila okeis! =P

so..akhirnyer barang2 yang dorg beli 2 la jadi hadiah untuk tempat pertama..ke-2 n ke-3.. bile di calculate, group syami dpt 1st place..so hadiah nyer yang budget rm30 tu.. group zaim dapat 2nd place..dapatlah yang budget rm25 tuh..and group munzir dapat budget rm20..huhu eh??aku ngn dalila dapat ape?? WAA!~ sampai hati dorg gelakkan..ktorg pon dengan sedih nyer pegi beli makanan sendiri okeis!sob2~ tapi last2 dorg share2 makanan tu besama-same..THANK! huhu

last cerita..mase nak balik tu ktorg xjumpe kereta kat parking! and actually ktorg terlupe park kete kt mne! waaa~ penat tahu tak ktorg tawaf parking tuh..then kembali balek kt starting point (KFC) jejak balek langkah ktorg..then baru jumpa..ni pengalaman kali ke-2 ok aku kene tawaf parking..oh~ sungguh tak serik ye kamu cik keyna..kan dah pesan bile turun kete je tengok parking sign kt mne..adooii~

pape pon..korg memang SUPERB okeh!!sayang korang!huhu
intai2 la pic kt bawah ni..nk bnyk lagi??buleh saja tengok kt facebook umie~ wee~
pst!!! aku ngn dalila da resign..
lepas ni nak jadi pengikut pulak..haha


owh!HaHa sangat kelaka..tak perasan pon color baju same..
pst>>zaim gelakkan baju aku same ngn color dinding KFC tu..padahal die tak tau aku lah owner KFC tuh..haha *DUSH! berangan la kau cik keyna!!*

sangat xcantek pon gambar ni..tapi nak tunjuk suasane gembira mereka..hehe
tudung itam ni umie boys 4org kt belakang tu luqman,usop, syarel and syami
aku suka gamba ni..dorg nampak hepy and sangat bertungkus lumus!huhu

group paling sempoy aku tengok..bagaikan jalan beli barang anak beranak saje gayenyer..HAHA

tahniah kat korang cz dpt no.1 an??tapi ifa xsuke amek budget rm30 2..haha

ha!pic atas ni umie..n bawah ni syarel..dorg 1 group..member len zaim n wajie ak xjumpe okeh~
sgt ligat merayap kt pasaraya 2..sampy xbuley amek pic coz asyek bergerak sahaje..huhu

okey..3 gamba seterusnyer adelah gamba kami sume..just fairuz and ayu je tak de..tapi ade dalam facebook ye sume..huhu



sebelah aku tu sape korang tanyer??xkan xkenal kot..ni kawan aku ngn munzir ni..
pepandai je korg kate munzir nak ngorat dy ye..HAHA
pape pon..ni faizah kwn matrik aku dlu la..
alang2 da dekat~ aku ajk la sekali..huhu

psstt>>bebeh~ tQ 4 cOming! sgt seronok jumpe kamO
sory wat kamO tergolek terlentang balek tadi..hehe
pape pon all the best la tok paper isnin nnt..huhu

7 ulasan:

B.E.R.Y.S berkata...

aikk!! faezah pun join skali??
patutlah aku mcm kenal..
huhuu!! dia gantikan aku lah tue..haha..~ sory weyh tak dpt dtg!! huhu..sob sob sob!! =(

Tanpa Nama berkata...

oit...
aku tak puas hati..
mana ada kitorg buang brg yg terlebih tu..
abg cashier tu ter key in lebih air yg kitorg beli ek..
takde maknanya nak buang2 brg ni..
kitorg main bersih woooo...
heheeheh...
=P

cahayabintang berkata...

dayah: tula,sedih kitorang ko tak dpt join..sbb ni last aku ngn keyna arrange..da resign,huk3..

psst: diorang mmg kelakar..seronok gilak!!! balik je pengsan..perghh

keyna berkata...

berys>> haha xpe la beb~ ktorg amat2 memahami situasi anda.. konvoi raye ni meh la join..dalam nak ujung2 pose tu mesti dalila akan bua surat jemputan..HAHA

keyna berkata...

uhh~ takot nyer aku dengan tanpa nama y berkata tu..haha
mne la tau..korang tak explain kat ktorg pon..HAHA tp ok pe??aku kan puji korang bijak..heEE~

keyna berkata...

cahayabintang>> haha tau tak pe..memang pengsan abis ah..sok nyer otw g kuantan memanjang je aku tido..ngn saket2 bdan ag..haha

ha'a btol tu..aku ngn dalila da resign..penat woo~ tnggu je la manager baru..hak2 tapi ktorg resign dengan puas ati and very happening!wee~

keyna berkata...

berys>> oh lupe lak..e2 yang aku xsangke..xpena nampak pon ko letak pic die bersame..tahu2 faezah kate ko kwn dy..nges3~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my next birthday party =)

Daisypath Happy Birthday tickers