duet tabung

Isnin, 7 November 2011

Tutup buku lama, buka buku baru

ASSALAMUALAIKUM

Hi semua!! haha oke xde sape nak sahut pun. ade pembaca ke kau cik keyna?. hee~ oke tu tolak tepi. Sekarang ni still mood raya haji kan. So rancangan kat TV banyak la kisah pasal hijrah, pasal orang kat tanah suci la, pasal lembu~~ eh? xde2. giler femes lembu kalau canggitu~ 

Sambil makan lunch tadi tengok tv. tup tup wanita hari ini buat segment pasal 'tutup buku lama buka buku baru'. Then artis jemputan mereka ialah Erma Hasmie, Akma AF3, dan Nora. Alhamdulillah! terharu tengok perubahan dorang. Sekarang ni ramai dah artis yang pakai tudung. suweet kn! Aku memang kagum dengan dorg. So dalam segment tu dorg cerita la pasal pengalaman dorg bertudung, macam mana dorg nekad nak bertudung, and so on la. kalau nak tau lebih lanjut boleh la tengok kat web wanita hari ini. *promote, promote*

Actually aku terkejut tengok akma AF3 tu pakai tudung. sebab tak pernah denga citer. ceh! padahal nampak sangat tak bace paper. HAHA lagi sambil-sambil temuramah tu, dorg ade la tunjuk gamba2 artis yang dah pakai tudung. tengok punye tengok, eh? macam kenal je minah ni! betol ke dah pakai tudung? again~ tak denga citer pon. So tak pasal-pasal jadi assement aku pulak pegi google and selidik betul ke Diana amir' dah bertudung?? Sekali check, betol la! alhamdulillah! manis~ and tak cukup dengan google, aku search pulak dekat youtube. Rasa macam nak nangis je tengok perubahan Diana Amir. Dulu kalau tengok lakonan diana amir ni, seksi kan maen lagi. nak-nak dalam citer 'Aku Masih Dara'. At the end, alhamdulillah! 
gamba ni ehsan google je
*ye aku dengar, ade yang cakap slow gler minah ni update pasal artis bertudung ni. hu2 ala tak kesah la~*

Dorg berubah, memang berubah betol. Tengok la kat youtube. Dorg citer macam mane dorg boleh berubah, usaha yang dorg buat. Terharu tengok wey~ Tapi aku banyak google and youtube erma hasmie, wardina and diana amir je la buat masa ni. hee~ So pape pon alhamdulillah la kan. Then bila tengok dorg berubah~ aku pon  dok terfikir-fikir~ bila la aku nak berubah menjadi yang lebih baik lagi. Aku rasa slow sangat perubahan aku ni. Bertudung memang. alhamdulillah. Tapi banyak lagi yang nak kene baiki lagi.

ucapan untuk diri sendiri: semoga anda cekal mengharungi segala dugaan ye cik keyna!
ucapan untuk korang: selamat raya haji semua! sorry lambat. hee~

2 ulasan:

kai berkata...

biarlah berubah kerana hati..
dan berubah kerana Allah..
jgn berubah sebab nk mengikut org..

cik dila berkata...

slow2 beb. insyaAllah,kite masing2 masih byk kekurangan.. mula kan dgn hati,hati bersih insyaAllah mudah kite nak buat benda yang baik.

Berusaha! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my next birthday party =)

Daisypath Happy Birthday tickers