duet tabung

Jumaat, 17 Disember 2010

Lulus JPJ !! ^^,

Hai semua!!harini adelah hari yang indah! akhirnya saya dapat bangun tido dengan senyuman meleret..dapat tido lena dengan mimpi indah..dapat tengok tV dengan aman~ huhu mestilah kan?kan?kan?kan? hehe gembira la kan kalau ape yang kita usaha kan selama ni berbaloi-baloi~ ye macam semua orang maklum daripada tajuk entry ni..saya dah lulus JPJ!! sila tepuk tangan semua!! hoorraayyy!!~ oke sangat batak bukan..macam la saya sorg je yang lulus..heEe~ Oke kat sini nak say tQ kat abah yang support pembiayaan saya..tQ kat cikgu2 yang dah bersungguh2 giler sampay itam kulit ajar saya yang suke melatah and nervous tak tentu pasal and yang sangat suke mengomel and mendegus2 biler tak dapat buat dengan baik..owh tQ jugak kat wak kiak yang ajar saya bawak kete di jalan raya dengan berhemah! tak sia2 la wak hari2 membebel kat saya even saya sangat2 tak suke kne bebel..hehe sebab tak suke kene bebel la saya cuba baiki kesilapan dengan pantas! and hasilnyer saya dapat kurangkan bebelan wak..and lastly wak bg comment positive! paling suke bile wak cakap "oke la ni! da bley lulus la ni.." then setiap kali wak cakap mcm tu saya akan sebut amin~ and doa tu makbul~~ senang hati~ tQ jugak kat family y support and setia mendengar and memberi tunjuk ajar~ oke stop! dah macam menang AJL da ucapan aku nih..kuang3x~ =,='

Oke malam b4 tu tido pukul 9malam..*awal giler sebab takot mengantok esok nyer* then pukul 5pagi da bangon..bukan nak bangon awal camtu pon..tapi sebab da awal sangat tido..da lebih 6jam tido..so da overload la..nak tak nak kne la bangun..aiyoo~ then pukul 8pagi en. shaari amek kt uma bawak g opis dulu..then bertolak dengan en. asyraf..b4 bertolak tu until sampai kat IKMAS *name driving school saya* en asyraf cube sebaik mungkin bagi tips-tips yang baik untuk ktorg gne bile dapat kete yang tak pernah ktorang gune mase latihan..sampai2 je tangok dah ramai orang..sibuk la cari en rashid pegi daftar sana sini amek no and etc..and no bertuah saya adalah jeng! jeng! jeng! 40! oke plis semua! ni takdir sebenarnye..bukan sebab no ni bertuah pon..huhu so jangan plak ade yang jadikn no ni no ekor ye..haram tau!nge3x~

ha! en JPJ y kat bukit ni garang gile tau..serious tak tipu..takOt2x~ T,T oleh sebab nervous sangat..tayar depan terlajak kedepan silkit..alamak!!! T,T tapi nasib baik ade 2nd chance..oh! kene marah tau! yela..selama ni kalau salah buat saya akan pusing litar semula then naik bukit semula..tp en. JPJ marah! dy suh turun handbreak undo belakang je..waaa malu! takOt! nervous++ T,T..then nasib lulus alhamdulillah~ parking and three pointer oke..confident yang tuh..just ttbe mcm terlupe step..macam je..tapi sebenOnyer da betol da..haha nervous punye pasal kan~ huhu

Then dalam pukul 1130am kene panggil buat test jalan raya..oke tQ kat enche pemanggil no a.k.a cikgu speak hitam bulat bermata sepet and berambut ekor kuda yang buat thumbs up kat saya and kawan2 seperjuangan yang bersemangat say good luck sekuat mungkin kat saya..tak pasal2 femes sebantar..haha masuk2 jer kete gelabah ayam..sampaikan tali pinggang pon tetibe buat hal tak sampai..aiyak~ then cakap la kat enche JPJ dengan ala2 nervous "enche..tali pinggang ni tak sampai la" enche JPJ kata "awak bia betol??kawan awak tadi muat je" errkk oke enche JPJ bilang macam tu sebab before ni yang naik kete tu lagi besar dari saya..so macam mne plak saya yang kurus ni tak muat..heran2x~ then enche JPJ cakap lagi "cuba bukak pintu..seat belt tu tersepit kat situ kan?" errkk~ ha'a..100 markah untuk enche JPJ!! =.=' oke enche JPJ tu senyap jer..tak bising pon..so alhamdulillah la..saya dapat focus dengan jaya nyer~ bile da habis tu enche JPJ tanye saya.."awak tau tak awak salah kat mana?" saya pon cakap "eh?" *tetibe taknak mengaku la pulak kan~ hahaha* then enche JPJ tanye lagi soalan yang sama..saya pon tak berani la nak main tarik tali dengan dy..buat nyer die naik angin and gagal kan saya..tak ke mampus?! so dengan jujur nye saya pon cakap "owh..kat traffic light td kowt.." enche JPJ heran " eh?tyme biler pulak tu?" ops! saya dah tersalah bg informasi..adoi~ "ala yang saya ingat sempat la lepas..tapi tak pon.." "owh itu bukan salah awak" kate enche JPJ..fuuhh~ naseb baik! hOhO "owh! maybe gear ade yang terlambat tuka and signal terlambat~ hehe" see..jujur benO la saya ni kan~ haha so lepas dah tengok markah..saya tanye enche JPJ.."lulus ke ni enche?" tapi enche JPJ tu senyap je..tak lame pas tu denga dy mengomel..woo mesti kutuk aku ni..haha yela..terang2 da dy tande aku lulus..lagi mau tanye..kang dy tanda kands kang meraung la kau cik keyna~ huhuhu

habis je teros call along suh amek..sebab kalau tunggu yang lain tak tau balek pukul berape..so..semoga jumpe lagi ye kawan2 kat driving school!!~ huhu

5 ulasan:

Si Gadis Semasa berkata...

ngeee :) perasaan lulus tu best kan ?? tahniahhh !!

keyna berkata...

betol2! =) sangat berpuas hati~
tQ!! ^^,

N U R U L berkata...

haa..lawaklah kau test jpj...

keyna berkata...

haha lawak tah tang mne la kau ni..
tp pengalaman test JPJ seronok ah~ huhu ttbe mse test ramai peminat plak..tu y lulus tu..keh3x~

WAJIE_DRAGZ berkata...

br nk lulus?? huhu.. ok la tu.. psni ko ley jd driver lak kina.. yg penting beware of treler.. kina, 4low la blog aku..hoho..
http://wajiedragz.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my next birthday party =)

Daisypath Happy Birthday tickers