duet tabung

Ahad, 14 November 2010

P.L.A.N

hi readers!
currently duduk kt rumah without do anything that will benefit me n people around me..haha tipu je la..mne bley dok goyang2 kaki beb..at least kne jugak wat 1,2 keje..ngeh2..tp mmg la kebenarannyer bnyk berehat dr wt keje..

yeah~ mula2 sampai rumah je teros check my kitten..ok lah..besar la sikit..kre mood nak makan dah ade la tu.. semenjak jd kucing yatim ni..badan ssh nak naik..kecik je..takut nak pegang..dah plak tu..seekor2 mati..tinggal la 2ekor je..

oklah..semalam tak pasal2 kne bukak buku study kan..hurm~ kalau bukan kerane adeq ku si sepul tu nak SPM tahun ni..xde keje la we nak bukak buku study..mne la nak ingat kan subject dlu2..y kat U ni pon..abis semester je habis otak ni kne format..so sem depan kalau lecturer tanye..jawapan standard saya cakap..
"blom blaja lagi~" haha sila jangan contohi sikap ini yer semua..bak kt pepatah melayu..'buang y keruh..ambil y jernih..' ngengenge~

so cuti ni plan aku:
1) kne habis kan lesen kete
2) cari tempat nak practical
tempat practical tu kalau boleh nak kt area putrajaya la..

sbb musabah nyer..:
1) dapat claim duet perjalanan kt JPA
2) nak dok uma

kesan nyer..duet bertambah bnyak la kan..mne tak..kalau practical kt private company..dapat la elaun..
so kalau dok rumah..takyah la bayar duet sewa..jarak putrajaya ngn kampus dah lebih 20km jd bolehlah claim duet perjalanan..HAHAplus JPA still provide duet kalau wt practical..so....banyak nyer duet!! $$$ hehe
ye..saya mmg sgt suke tgk duet y banyak dalam akaun simpanan saye..

sekarang baru saya sedar..hobi saya adelah mengumpul duet! haha shopping pon ye jugak..tapi xde la bnyak mne pon nak shopping..kaki je bagai nak patah round shopping complex tu bagai nak rak..heran giler ni..asal kt hobi suke shopping..dalam kepala bdq2 laki ni..suke la sgt fikir saya shopping barang berjenama..
habis duet beribu..giler ke ape?orang tak berilmu je tau buat mcm tu..saya ni tau la nak pikir..dah la gune duet kerajaan..lepas tu..takkan la sesuka hati nak tabur duet tu mcm je..sorry la ye~ wat penat je abah saya hantar blaja tinggi2..tapi otak tak reti nak guna buat ape..huhu 

ok la..ni je la contengan saya kali ni..tah ape y saya nak sampaikan pon tak tau la..haha
so..bye! =.=

2 ulasan:

cahayabintang berkata...

setelah 3 dekad ko tak update..duit yg ko cerita! aish2....;p

keyna berkata...

haha ok la tuh..
at least hidup gak blog aku ni we..ngengenge~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

my next birthday party =)

Daisypath Happy Birthday tickers